unnamed

Tik 'm outside!

Weerbare kinderen zijn minder kwetsbaar voor allerlei vormen van ongewenst gedrag. Denk aan intimidatie, seksueel grensoverschrijdend gedrag, agressie, geweld en pesten.
Tik ‘m outside! van Optima Forma is een weerbaarheidstraining voor kinderen van 9 t/m 13 jaar in de buitenlucht.

Buitensport activiteiten maken het voor kinderen mogelijk om grenzen te verkennen, met sociale vaardigheden te experimenteren en succeservaringen op te doen. Een van de sterke kanten van deze methodiek is het avontuurlijke appèl van de activiteiten, zoals samen een brug of vlot bouwen of klimmen en klauteren. De deelnemers krijgen opdrachten die de samenwerking stimuleren, hen leren omgaan met tegenslagen en hun eigen en andermans sterke en zwakke kanten leren kennen. Daarbij zijn eventuele successen direct waarneembaar. De leerlingen lossen samen een probleem op, helpen elkaar, of slagen er simpelweg in niet boos te worden als iets niet lukt.

Voordeel voor jou als mens

Natuurlijk wil je graag een plezierige sfeer op school voor je kind. Het moet er immers hele dagen doorbrengen en de basis meekrijgen voor later. Merk je dat je kind onderpresteert of met tegenzin naar school gaat, dan kan dat zeker aan de sfeer liggen. Misschien wordt je kind of een vriendje of vriendinnetje wel gepest! Het stimuleren van een plezierige leer sfeer is ontzettend belangrijk, voor iedereen in de klas. Het zorgt voor verbinding en een prettige verstandhouding tussen de leerlingen en de leraren. Het geeft leerlingen vertrouwen in zichzelf en in de medemens.


Omdat de meeste kinderen graag buiten zijn en spelen, is de Tik ‘m outside! de perfecte training om je kind dit allemaal mee te geven.
Help je kind weerbaar te worden en laat hem of haar mee doen met de training welke wij regelmatig aanbieden.

Meer weten?

Wil je meer informatie over Tik ‘m outside! van Optima Forma? Bel of mail ons gerust.

Optima Forma vitaliseert mensen en zet hen weer in hun kracht.

Neem contact met ons op