Rots en water

Vandaag de dag moet je stevig staan, wil je opgewassen zijn tegen de talloze keuzes die je moet maken en de stroom van informatie via televisie, internet, muziek, magazines, reclames, enz. Je hebt er een sterke persoonlijkheid en sociale vaardigheden voor nodig.
Het Rots en waterprogramma van Optima Forma is een assertiviteits- en weerbaarheidsprogramma dat zich richt op het fysiek, mentaal en verbaal weerbaar worden en het verbeteren van sociale en communicatieve vaardigheden. Hierbij staan de termen rots en water voor respectievelijk standvastigheid en flexibiliteit.
Het programma onderscheidt zich van andere sociale vaardigheidstrainingen door de psychofysieke benadering: doen en actie staan centraal. Immers, zelfvertrouwen, positief zelfbeeld en eigenliefde hebben alle een groot fysiek element. Dan hebben we het over je thuis voelen in je lijf, daar trots op kunnen en durven zijn en je lijf goed onderhouden. Het programma is geschikt voor alle leeftijden, en de thema’s die het behandelt zijn het verbeteren van de zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Indien gewenst kunnen ook andere thema’s aan bod komen.

De praktijk

Het unieke aan ons Rots en waterprogramma is dat het gegeven wordt door een psychomotorische therapeut. Door de sportieve opdrachten leert de deelnemer de krachten en zwakke punten van de rots- en de waterhouding. De rotshouding leert op jezelf te vertrouwen en je eigen weg te durven kiezen. Zo leer je om te gaan met onder meer pesterijen en groepsdruk. De rots staat voor in jezelf, je eigen mening en standpunt geloven. Je bouwt aan je eigen, stevige basis en leert voor jezelf op te komen.
Bij de waterhouding staan samenwerking, vriendschap, verbondenheid en communicatie centraal. Samen met de Optima Forma professional leert de waterhouding je om open te staan voor de mening van anderen. Water staat voor bewustzijn van je eigen gevoelens en ideeën maar ook voor aandacht hebben voor die van anderen.

Voordeel voor jou als mens

Heb je voortdurend het gevoel dat anderen je omver blazen en dat je niet opgewassen bent tegen de dagelijkse verplichtingen? Vind je het moeilijk om je zegje te doen tegen collega’s? Volg dan het Rots en waterprogramma van Optima Forma. Het maakt je maximaal weerbaar en zet je terug in je kracht.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het Rots en Waterprogramma van Optima Forma? Bel of mail ons gerust.

Optima Forma vitaliseert mensen en zet hen weer in hun kracht.

Deze bijpassende programma's zijn er beschikbaar

Neem contact met ons op