Beste leden,

Heel Nederland is getroffen door het Coronavirus, ook wij als Optima Forma. 

“Dit is een tijd waarin we elkaar moeten vinden, over meningsverschillen en tegenstellingen heen. Een tijd om het gezamenlijk belang boven het eigenbelang te stellen. Samen komen we deze moeilijke periode te boven. “

Sommigen van jullie zijn al jaren lid, anderen pas sinds kort, maar jullie worden allemaal zeer gewaardeerd. Jullie zorgen ervoor dat wij kunnen bestaan. We hopen hier om ook dat jullie het abonnement niet opzeggen. Jullie steun en vertrouwen in onze organisatie zal er hopelijk voor zorgen dat wij ook na alle hectiek onze kwaliteit kunnen behouden en alles weer kunnen aanbieden. Wij vragen om jullie geduld, begrip en loyaliteit, juist nu in deze onzekere tijd. 

FAQ Coronavirus

Is Optima Forma nog open?

Ja, de praktijk blijft open voor spoedgevallen of mensen die niet kunnen wachten met een behandeling.

De beroepsorganisatie (KNGF) heeft overleg gehad met het Ministerie van VWS. Ons wordt gevraagd om noodzakelijke zorg te blijven leveren; als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden.

1 op 1 behandelingen kunnen doorgang vinden, en nieuwe trajecten kunnen gestart worden. Daarbij blijven de huidige voorzorgsmaatregelen wel van kracht (geen oefengroepen, geen risicogroepen en geen behandeling bij verkoudheidsklachten of koorts).

Voor de overige faciliteiten zijn we volledig gesloten.

Wel zijn wij per mail bereikbaar en hebben wij telefonische spreekuren waarop u ons kan bereiken:

Fitness en groepsles: Maandag en donderdag van 12.00 - 13.00 uur. 

Fysiotherapie : Donderdag 12.00-13.00 uur

Psychomotorische therapie : Maandag en donderdag 12.00 - 13.00 uur

Hoe lang blijft Optima Forma gesloten?

Vanuit de overheid moeten wij tot 6 april gesloten blijven. Wij hopen u vanaf dan weer te verwelkomen tenzij de overheid anders beslist. Wij houden u op de hoogte.

Biedt Optima Forma alternatieven vanwege de sluiting?

Ja, achter de schermen zijn we druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat u als lid weinig hinder van onze sluiting ondervindt en u thuis kan werken aan uw doelen. 

Er zijn online workouts gemaakt voor onze leden, fitness schema’s kunnen toegestuurd worden en er zijn telefonische spreekuren waarbij wij advies op maat kunnen aanbieden. 

Alle leden hebben hier een mailing over ontvangen.

Ik heb geen mailing ontvangen over alternatieve hulpmiddelen?

Excuses voor het ongemak. Stuur een mail  aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we informeren u over onze alternatieve hulpmiddelen. 

Optima Forma heeft de automatische incasso gedaan of doet deze, terwijl ze gesloten zijn?

Ja, we zijn ons bewust van dit ongemak en doordat Optima Forma door overmacht gesloten is, zijn wij verschillende vormen van compensatie aan het onderzoeken. Wij verzoeken u het bedrag niet te storneren en informeren u de eerste week nadat wij weer geopend zijn.

Krijg ik mijn lidmaatschapsgeld terug terwijl Optima Forma gesloten is?

We zijn verschillende vormen van compensatie aan het onderzoeken voor onze leden en zullen onze leden hierover informeren in de eerste week nadat wij onze deuren weer mogen openen.

Kan Optima Forma mijn lidmaatschap niet tijdelijk stop zetten?

Op basis van de huidige situatie kunnen we helaas je lidmaatschap niet zomaar bevriezen maar we zijn verschillende vormen van compensatie aan het onderzoeken voor onze leden en zullen onze leden hierover informeren in de eerste week nadat wij onze deuren weer mogen openen.

Ik wil gewoon mijn lidmaatschap opzeggen? Kan dit direct of pas aan het einde van mijn lidmaatschap?

Wat jammer om te horen dat u uw lidmaatschap op wilt zeggen! 

De huidige situatie is volgens onze Algemene Voorwaarden geen geldige reden om je lidmaatschap per direct op te zeggen. Wanneer u wilt opzeggen dient u dit 1 volledige kalendermaand, volgend op de maand van opzegging, van tevoren te melden door middel van een opzegging met handtekening. We zijn verschillende vormen van compensatie aan het onderzoeken voor onze leden en zullen onze leden hierover informeren in de eerste week nadat wij onze deuren weer mogen openen.