Medisch Zwemmen/Hydrotherapie

Heb je moeite met bewegen, doordat het pijn doet, dan lijk je in een vicieuze cirkel te zitten waar je maar moeilijk uitkomt. Bewegen doet pijn, dus je beweegt maar niet meer. En beweeg je niet meer, dan wordt je steeds trammer, waardoor je nog meer pijn hebt.
Medisch zwemmen of hydrotherapie van Optima Forma biedt uitkomst. Het is een vorm van fysiotherapie, waarbij je beweegt in warm water van 31,4º. Met als doel het verbeteren van je belastbaarheid. In het warme water zijn je spieren soepeler en leer je gemakkelijker je gewrichten en spieren op de juiste manier te bewegen. Hierdoor vermindert de pijn, of verdwijnt zelfs helemaal!
Hydrotherapie is geschikt voor wie moeite heeft met ´bewegen op het droge´ door lichamelijke beperkingen of klachten, zoals reuma, fibromyalgie of parkinson.

Voordeel voor jou als mens

Heb je veel pijn in je spieren en gewrichten en wil je je juist vitaal en fit voelen? Neem dan de regie (weer) in eigen hand en volg de hydrotherapie van Optima Forma. Het warme water voelt weldadig aan en je voelt je direct fitter!

Let op

De hydrotherapie kun je alleen volgens als je zelfstandig het water in en uit kunt komen (omdat er geen tillift aanwezig is).

Meer weten?

Wil je meer informatie over Medisch Zwemmen/Hydrotherapie van Optima Forma? Bel of mail ons gerust.

Optima Forma vitaliseert mensen en zet hen weer in hun kracht.

Neem contact met ons op