Klasseninterventie

We zien steeds meer bijzonder gedrag bij onze kinderen en dit gedrag zien we ook terug in de klas. Bijzonder gedrag kan de groepsdynamiek in de klas soms sterk verstoren. Zelfs in die mate dat leerlingen gaan onderpresteren.
De klasseninterventie van Optima Forma geeft inzicht in het bijzondere gedrag van de klas (de groepscohesie) en de individuen afzonderlijk. Bovendien geeft het de leraar inzichten hoe hij het beste met dit bijzondere gedrag omgaat (door zowel het individuele als het groepsgedrag te beïnvloeden) en de kinderen toch allemaal ‘aangesloten houdt’. Dit gebeurt door allereerst de klas te observeren en een sociogram op te stellen. Deze bespreekt hij met de leraar en de schoolleiding en samen komen ze tot bruikbare handvaten. Het gaat hier dus om maatwerk.
Ook bespreekt hij andere mogelijke gedragsinterventies door de therapeuten van Optima Forma.
Omdat elke klas zijn eigen dynamiek heeft, is er niet één klasseninterventie hetzelfde.

Voordelen voor jou als mens

Als ouder wil je het beste voor je kind. Een goede school waar het plezier heeft. Merk je dat je kind met tegenzin naar school gaat, leg dan de klasseninterventie van Optima Forma aan de school of betreffende leraar voor. Dankzij klasseninterventie heeft iedereen het straks weer naar zijn zin in de klas.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de klasseninterventie van Optima Forma? Bel of mail ons gerust.

Optima Forma vitaliseert mensen en zet hen weer in hun kracht.

Deze bijpassende programma's zijn er beschikbaar

Neem contact met ons op