Fit&Food4kids

Eet een kind meer dan het lichaam nodig heeft, dan worden de voedingsstoffen in lichaamsvet omgezet. Het gevolg: het wordt te dik en te zwaar. Te weinig beweging en andere ongezonde voedingsgewoontes maken het nog erger.

Er ontstaat een vicieuze cirkel, want een kind dat te dik en te zwaar is, heeft meestal meer moeite om te bewegen en te sporten. En doet minder snel mee aan spelletjes die veel energie kosten.

Overgewicht op jonge leeftijd vergroot de kans er ook als volwassene last van te houden. Bovendien liggen een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes) of gewrichtsklachten op de loer.

Omdat een kind met overgewicht zich vaak schaamt en/of gepest wordt, voelt het zich nogal eens onzeker en eenzaam.

Fit&Food4Kidz van Optima Forma helpt kinderen en jongeren om op een sportieve en ongedwongen wijze een gezond gewicht te krijgen, voor nu en voor later. In het programma worden zowel kind als ouder begeleid. Belangrijk uitgangspunt is dat de kinderen zichzelf zijn en met plezier bewegen. Het programma is zowel individueel als in groepen te volgen. Omdat ook de oorzaak van overeten belangrijk is (eet een kind bijvoorbeeld meer bij spanningen of verveling?), richt de begeleiding zich niet alleen op beweging en voedingsbegeleiding, maar ook op het gedrag.

Voordelen voor jou als mens

Is je kind te dik en te zwaar geworden en weet je niet zo goed hoe je hierbij kunt helpen? Wil je het graag weer gelukkig en vitaal zien en lekker zien spelen met anderen? Dan is Fit&Food4Kidz het antwoord op je wens. Met speelse insteek, passend bij een kind, helpen we je kind op weg naar een gezond gewicht.

Meer weten?

Wil je meer informatie over Fit&Food4Kidz van Optima Forma? Bel of mail ons gerust.

Optima Forma vitaliseert mensen en zet hen weer in hun kracht.

Neem contact met ons op