Claudicatio Intermittens

Heb je last van pijn of kramp in je benen na een eindje lopen? En kun je weer verder nadat je even hebt gerust? Deze klachten kunnen wijzen op een haperende bloedtoevoer naar de benen. Ook wel Claudicatio Intermittens of ‘etalagebenen’ genoemd. Dit maakt lopen moeilijker en pijnlijker. Erg vervelend en een reden om het lopen te vermijden. Toch is lopen juist één van de belangrijkste dingen om te doen bij etalagebenen!

Voordelen voor jou als mens

Voor veel mensen is looptraining succesvol! Door deze training optimaliseer en stimuleer je de doorbloeding in de benen waardoor de pijn bij het lopen afneemt en je langer kan doorlopen. Het programma vitaal met claudicatio intermittens is erop gericht, ondanks de problemen met lopen, weer vol in het leven te staan. Onder begeleiding van onze BewegingsAdviesDeskundigen leer je omgaan met de pijn en krijg je regie op het probleem. Door onze multidisciplinaire aanpak haal je het beste uit jezelf en ga je letterlijk meters vooruit!

(‘Vitaal met claudicatio intermittens’ is geschikt voor mensen met claudicatio intermittens, Rutherford schaal 1 - 3; vraag hiernaar bij uw arts en/of specialist)

Meer weten?

Wil je meer informatie over Claudicatio Intermittens van Optima Forma? Bel of mail ons gerust.

Optima Forma vitaliseert mensen en zet hen weer in hun kracht.

Neem contact met ons op