Assessment en onderzoek

Met assessments en psychologische testen kunnen wij duidelijkheid geven over hoe iemand in zijn kracht kan komen en waar die kracht precies ligt. Juiste persoon op de juiste plek? Het goed invullen van dergelijke functies zijn van doorslaggevend belang voor een organisatie. Daarom kiezen veel organisaties voor onze assessments en onderzoeken.

Door onze jarenlange ervaring hebben wij gedegen kennis van verschillende branche en welke eisen dit stelt aan de medewerkers, leidinggevenden en ondernemers.

Werkwijze

Wij stellen een beknopt aantal vragen over de werkplek, het werkgedrag en de werkorganisatie. Aan de hand van de resultaten stellen wij vervolgens een geanonimiseerd advies op voor de organisatie en een individuele rapportage voor de werknemer.

Wij bieden ook ondersteuning in het vervolgtraject, de toepassing van de voorgestelde verbeteringen.

Voordeel voor bedrijven/organisaties

Onze testen en assessments kenmerken zich onder meer door de persoonlijke aanpak. Wij werken niet met testassistenten, waardoor de psycholoog/assessor een goede persoonlijke indruk krijgt van de persoon in kwestie. We kijken daarmee verder dan alleen de testuitslagen. Bij de onderzoeken maken we gebruik van de vitaliteitscheck, geautomatiseerde testen, criterium gericht interview en specifiek op de functie gerichte assessment oefeningen (praktijksimulatie).

We geven antwoord op de vragen of iemand op de goed plek binnen de organisatie zit, de juiste competenties bezit die nodig zijn en waar mogelijkheden tot ontwikkeling liggen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over Assessment en onderzoek van Optima Forma? Bel of mail ons gerust.

Optima Forma vitaliseert mensen en zet hen weer in hun kracht.

Neem contact met ons op