Psycho Motorische Therapie

Psychomotorische Therapie ook wel PMT genoemd. Bij Optima Forma noemen we het ook wel training, is een ervaringsgerichte en speelse behandelvorm waar de PMTer de mens in hun kracht zet, om vanuit deze kracht alternatief gedrag aan te leren. Waardoor de mens zich weer vrij kan bewegen in zijn omgeving (thuis, school, werk, vereniging etc.).

Voordeel voor bedrijven/organisaties

PMT is gericht op bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten waarin wordt ingegaan op het denken, voelen en handelen van de mens. Binnen deze oefeningen wordt er gewerkt vanuit een bepaalde thematiek; (zelf)vertrouwen, sociale vaardigheden, angsten, weerbaarheid, agressieregulatie, ontwikkeling van een positief zelfbeeld, ontspanning, lichaamsperceptie, omgang met stressvolle situaties, etc.

PM(K)T wordt aangeboden aan zowel kinderen als jongeren en volwassenen, zowel individueel als in groepsvorm. Problemen worden omgezet in doelen, gericht op mens als totaal.

Meer weten?

Wil je meer informatie over PM(K)T van Optima Forma? Bel of mail ons gerust.

Optima Forma vitaliseert mensen en zet hen weer in hun kracht.

Voor jou als mens


Optima Forma, Producten voor jou als mens

Ons aanbod

Klik hier voor een actueel overzicht van ons aanbod.

Bekijk ons aanbod
Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en gezondheid. Je bent op je best als je gelooft in jezelf, en met oprechte belangstelling de wereld beziet. Dan voel je je vitaal en gelukkig en lijkt alles als vanzelf te gaan. Eigenlijk weet je dat best. Maar je vraagt je misschien af: hoe werkt dat dan, in de dagelijkse praktijk? Optima Forma vitaliseert mensen. Mensen zoals jij, die graag willen. Met een multidisciplinair, programmagestuurde aanpak hebben we alles in huis om jou in je kracht te zetten.

Voor bedrijven / organisaties


Optima Forma, Producten voor bedrijven/organisaties

Ons aanbod

Klik hier voor een actueel overzicht van ons aanbod.

Ga naar producten
Bedrijven en organisaties functioneren simpelweg niet zonder mensen. Mensen die in hun kracht staan en het beste uit zichzelf halen. Vitale mensen. Natuurlijk weet u dat.
Maar, hoe realiseert u dat? Optima Forma vitaliseert mensen en organisaties. Met een multidisciplinair, programmagestuurde aanpak hebben wij alles in huis om mensen in hun kracht te zetten. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden van ons vitaliteitsbedrijf & breng uw mensen in Optima Forma.

Ervaringen

Anneke
Onze zoon zit op zwemles in Emmeloord. Goede begeleiding.
Jan Cees
Prettige sportschool, met vriendelijke mensen. Alles prima voor elkaar.
M. van Rij
Onze zoon wordt elke maandag uit zijn klas gehaald door zijn therapeut. Dit is voor iedereen fijn. ...

Optima Forma Actueel