Medisch Zwemmen/Hydrotherapie

Heb je moeite met bewegen, doordat het pijn doet, dan lijk je in een vicieuze cirkel te zitten waar je maar moeilijk uitkomt. Bewegen doet pijn, dus je beweegt maar niet meer. En beweeg je niet meer, dan wordt je steeds trammer, waardoor je nog meer pijn hebt.
Medisch zwemmen of hydrotherapie van Optima Forma biedt uitkomst. Het is een vorm van fysiotherapie, waarbij je beweegt in warm water van 32º. Met als doel het verbeteren van je belastbaarheid. In het warme water zijn je spieren soepeler en leer je gemakkelijker je gewrichten en spieren op de juiste manier te bewegen. Hierdoor vermindert de pijn, of verdwijnt zelfs helemaal!
Hydrotherapie is geschikt voor wie moeite heeft met ´bewegen op het droge´ door lichamelijke beperkingen of klachten, zoals reuma, fibromyalgie of parkinson.

Voordeel voor jou als mens

Heb je veel pijn in je spieren en gewrichten en wil je je juist vitaal en fit voelen? Neem dan de regie (weer) in eigen hand en volg de hydrotherapie van Optima Forma. Het warme water voelt weldadig aan en je voelt je direct fitter!

Let op

De hydrotherapie kun je alleen volgens als je zelfstandig het water in en uit kunt komen (omdat er geen tillift aanwezig is).

Meer weten?

Wil je meer informatie over Medisch Zwemmen/Hydrotherapie van Optima Forma? Bel of mail ons gerust.

Optima Forma vitaliseert mensen en zet hen weer in hun kracht.

Voor jou als mens


Optima Forma, Producten voor jou als mens

Ons aanbod

Klik hier voor een actueel overzicht van ons aanbod.

Bekijk ons aanbod
Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en gezondheid. Je bent op je best als je gelooft in jezelf, en met oprechte belangstelling de wereld beziet. Dan voel je je vitaal en gelukkig en lijkt alles als vanzelf te gaan. Eigenlijk weet je dat best. Maar je vraagt je misschien af: hoe werkt dat dan, in de dagelijkse praktijk? Optima Forma vitaliseert mensen. Mensen zoals jij, die graag willen. Met een multidisciplinair, programmagestuurde aanpak hebben we alles in huis om jou in je kracht te zetten.

Voor bedrijven / organisaties


Optima Forma, Producten voor bedrijven/organisaties

Ons aanbod

Klik hier voor een actueel overzicht van ons aanbod.

Ga naar producten
Bedrijven en organisaties functioneren simpelweg niet zonder mensen. Mensen die in hun kracht staan en het beste uit zichzelf halen. Vitale mensen. Natuurlijk weet u dat.
Maar, hoe realiseert u dat? Optima Forma vitaliseert mensen en organisaties. Met een multidisciplinair, programmagestuurde aanpak hebben wij alles in huis om mensen in hun kracht te zetten. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden van ons vitaliteitsbedrijf & breng uw mensen in Optima Forma.

Ervaringen

Anneke
Onze zoon zit op zwemles in Emmeloord. Goede begeleiding.
Jan Cees
Prettige sportschool, met vriendelijke mensen. Alles prima voor elkaar.
M. van Rij
Onze zoon wordt elke maandag uit zijn klas gehaald door zijn therapeut. Dit is voor iedereen fijn. ...

Optima Forma Actueel